piątek, 16 września 2016

Ciasto jogurtowe z winogronami

Spód:

  • 10 dag kruchych ciasteczek
  • 2 lyżki mielonych migdałów
  • łyżka masła
Masa jogurtowa:
  • 1 l i 200 ml jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 6 łyżeczek żelatyny

  1. Ciasteczka rozgniatam, mieszam z mielonymi migdałami i rozpuszczonym masłem. Masę wykładam na dno blachy i ugniatam. Wstawiam do lodówki do stężenia.
  2. Jogurt mieszam  z cukrem pudrem lub krótko miksuję. Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szklanki gorącej wody. Lekko przestudzoną wlewam do jogurtu.
  3. Na stężałym spodzie rozkładam winogrona. Zalewam masą jogurtową i wstawiam do lodówki do stężenia. 




16 komentarzy: